Preview Mode Links will not work in preview mode

Forhjulslir


Nov 28, 2020

Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.

På den første del af Forhjulslirs adventskalender skal vi høre historien og rejsen om en af dansk cykelsports største cykelryttere i historien - og nok også en af de vigtigste pionerer for dansk cykelsport. Vi skal tilbage til 1950-1970'erne. Dagens hovedperson har vundet sølv ved OL i Mexico i 1968, han blev amatørverdensmester i 1969 i det gamle Tjekkoslovakiet og så drog han til udlandet i 1970 for at blive professionel cykelrytter. Han var dansk cykelsports første klassementsrytter og blev i sit første Tour de France i 1971 nr. 6 samlet. Han var blandt verdens bedste cykelryttere i sin generation, hvor konkurrenterne hed; Eddy Mercx, Felice Gimondi, Joop Zoetemelk, Raymond Poulidor, Herman Van Springel og Luis Ocaña.

I dag skal vi høre historien om Leif Mortensens rejse i cykelsporten. Lige fra da han blev forelsket i cykelsporten for første gang, til sin første sejr, videre til den del af rejsen, hvor han drog syd på og blev professionel og kørte i flere år som en af sin generations bedste cykelryttere. "Leif den Lykkelige", som han blev kaldt, fortæller blandt andet røverhistorier og anekdoter fra tiden som løjtnant til Ocaña, hvor de to BIC-ryttere fik skovlen under Eddy Mercx på Orcières-Merlette i 1971.

Leif Mortensen er en levende cykellegende og han ser tilbage på hele sin rejse i den første del af Forhjulslirs adventskalender.

Medvirkende: Leif Mortensen og Anders Mielke