Preview Mode Links will not work in preview mode

Forhjulslir


Jun 24, 2020

Der har været meget negativ omtale om Danmarks Cykle Union de sidste par dage. DCU's formand og bestyrelse er blandt andet blevet anklaget for nepotisme og magtmisbrug. 

På dagens etape får du historien om Per Henrik Brasks tid som direktør i DCU i perioden oktober 2015 - ultimo september 2016. Brask tager os alle med bag kulissen i DCU, som var på randen af konkurs. Brask fortæller blandt andet om, hvordan formandskabet og bestyrelsen ikke ville erkende, at økonomien blødte, og at der var røde tal på bundlinjen. Brask oplevede sågar at blive grinet ud af bestyrelsen til et møde, fordi de ikke troede på den kritiske økonomi.

Udover det økonomiske kaos, så kommer Brask med et par interessante historier fra OL i Rio 2016. To uger før OL, bliver banelandsholdets fantomdragt testet til at være 4 sekunder langsommere end briternes gamle. En margin på 4 sekunder ville koste 4 km. holdet medalje og af den grund besluttede DCU i samarbejde med Team Danmark at købe nogle hurtigere dragter, på trods af, at dragterne ikke var produceret af landsholdets oprindelige tøjsponsor. Den beslutning blev vital. Danmark havde nok ikke fået bronze, hvis de havde kørt med den oprindelige fantomdragt. På den anden side kom Brask og DCU i store problemer med tøjsponsor, Parentini. 

Derudover fortæller Brask også, hvordan DCU's formand, Henrik Jess Jensen, prøvede at overtale ham til at spørge sportschef, Lars Bonde om at udtage Michael Valgren i stedet for Jakob Fuglsang eller Chris Anker Sørensen. 

Til sidst kommenterer Brask på de seneste dages mudderkastning og historier i medierne om magtmisbrug og nepotisme i toppen af DCU. 

Medvirkende: Per Henrik Brask og Anders Mielke